Knarrenhof; “Woondroom komt uit”

Op donderdag 23 november 2017 is de sleutel aan de eerste bewoners van de eerste woning van het eerste Knarrenhof in Nederland officieel overhandigd. De heer en mevrouw Holterman kregen de sleutel overhandigd door de geestelijk vader van Knarrenhof: Peter Prak. Het Knarrenhof in Zwolle is het eerste Knarrenhof van Nederland. De komende periode ontvangen ook de andere bewoners de sleutel van hun nieuwe woning.

Koot & Bie

In 2011 werd bij een aantal 50+-ers het idee geboren voor een gezamenlijk woningproject waar het gaat om meer dan wonen alleen: Knarrenhof. Naast wonen staan noaberschap, zelfredzaamheid en zelfstandigheid centraal. De naam is een geuzennaam en komt van Koot & Bie. Knarrenhof is een mooi voorbeeld van wooncoöperaties zoals oud-minister Stef Blok dat graag gerealiseerd zag. En dient nu als inspiratieproject voor de Rijksbouwmeester. Het eerste Knarrenhof in Nederland is nu werkelijkheid geworden in Zwolle: 34 koopwoningen en 14 sociale huurwoningen in de wijk Aa-landen in Zwolle. Peter Prak, initiatiefnemer van Knarrenhof is meer dan trots dat zijn droom werkelijkheid is geworden.

Prachtig initiatief

Ik ben aanhanger van een businessmodel waarin geluk centraal staat. Hoe gelukkiger mensen zijn, hoe nog waardevoller zij voor de samenleving zijn, en hoe goedkoper voor overheden en instanties. En aan dat geluk daar dragen goede woningen een groot deel aan bij.”aldus Prak. Jan de Vries, voorzitter Bewonersvereniging Aahof: “De Aahof is een prachtig initiatief om toenemend individualisme in onze samenleving te verminderen. Juist kwetsbare ouderen komen, als we niet oppassen, met elkaar steeds meer in een isolement en lopen het risico te vereenzamen. Ik heb er veel zin in om samen met mijn vrouw goede buren te zijn in deze moderne woonomgeving geschoeid op het oude hofjes principe. En dan ziet het er ook nog eens fantastisch uit. Hulde voor architect en bouwer!

Lees het complete nieuwsbericht op de website van deltaWonen.