DeltaWonen levert 50 sociale huurwoningen op in hart van Zwolle

Op 14 november 2017 overhandigden Evert Leideman (directeur-bestuurder) en Martijn Sweitser (adjunct-directeur Klant & Wonen) van deltaWonen symbolisch een sleutel aan mevrouw De Boer. DeltaWonen realiseerde op locatie Weezenlanden als eerste woningen op de oude ziekenhuislocatie in het hart van Zwolle. 

Woningen

De appartementen en woningen van deltaWonen zijn nu opgeleverd en bewoond. Een mix van jong en oud die dichtbij de binnenstad van Zwolle willen wonen, hebben hun intrek in de nieuwe woningen genomen. De appartementen en eengezinswoningen hebben 2 tot 3 slaapkamers en zijn bijzonder energiezuinig. Er liggen zonnepanelen op het dak van de eengezinswoningen en in alle woningen is spouw-, dak- en vloerisolatie aangebracht.

Versnellingsactie

De oplevering van de huurwoningen en appartementen is onderdeel van de versnellingsactie sociale huurwoningen waarin de gemeente Zwolle en deltaWonen op 14 locaties in de stad voor 2019 versneld circa 350 extra sociale huurwoningen bouwen. Het doel is de wachttijd voor sociale huurwoning gelijk te houden, als niet te verkorten. Kijk ook op https://www.zwolle.nl/sociale-huurwoningenEvert Leideman: ‘De oplevering van deze 50 woningen levert een belangrijke bedrage aan de versnellingsactie. DeltaWonen investeert de komende jaren fors in de bouw van sociale huurwoningen om de druk op de woningmarkt te verlichten. Op dit moment bouwen we op diverse locaties in Zwolle waaronder Friesewal, Katwolderplein en Eemlaan. De afbeelding ‘Versnellingsactie’ laat goed zien waar we nu staan.”

Vleermuishotel en nestkasten

Het appartementengebouw heeft speciale voorzieningen voor vleermuizen en gierzwaluwen die eerder ook een plek hadden op dit terrein. In de kopgevel van de appartementen aan de zijde van het gerechtsgebouw zijn een vleermuizenhotel en nestkasten voor de gierzwaluwen gerealiseerd. Het volledige nieuwbouwproject Weezenlanden wordt in drie tot vier fases gebouwd. In de eerste fase zijn nu 50 sociale huurwoningen gerealiseerd op de plek van het oude Transitoriumgebouw. In totaal bouwen de gemeente en woningcorporaties 280 nieuwe koop- en huurwoningen op deze locatie.

Doorstroom

DeltaWonen wil dat woningen passend bewoond worden. Een huis moet passend zijn qua inkomen, leeftijd, huishoudgrootte en leefstijl. Daarom kijken we per project of we doorstroom kunnen bevorderen. Zo kunnen we bij dit nieuwbouwproject enkele huurders van deltaWonen blij maken met een kleinere, passende woning. En komt er een eengezinswoning vrij voor een gezin die al langer wachtte op een geschikte woning. Per project wordt bepaald bij welke groep woningzoekende huurders we het nieuwbouwproject extra onder de aandacht brengen. Voor de woningen aan de Harm Smeengekade/ Theodorahof die binnenkort in de verhuur gaan, richten we ons bijvoorbeeld op bewoners die dichtbij de stad willen wonen.