DeltaWonen levert 30 sociale huurwoningen op in de Aa-landen te Zwolle

Op 30 november overhandigden directeur-bestuurder Evert Leideman van deltaWonen en wethouder Eefke Meijerink symbolisch een sleutel aan mevrouw Van der Wal. DeltaWonen realiseerde op de locatie van het voormalige Aa-bad (Eemlaan/ Sloe) 30 energiezuinige woningen.

Wonen

In de Zwolse groene wijk de Aa-landen komen jong en oud te wonen op de plek van het voormalige Aa-bad. Dichtbij dit nieuwbouwproject van deltaWonen vinden bewoners een winkelcentrum, park en sportaccommodaties. Alle 8 eengezinswoningen en 4 onder 1 kap woningen  zijn nu opgeleverd en bewoond. De eengezinswoning hebben allemaal 2 slaapkamers en een zolder. De ‘4 onder 1 kap’ woningen hebben een slaapkamer, badkamer en technische ruimte op de eerste verdieping. De woningen zijn bijzonder energiezuinig. Er liggen zonnepanelen op het dak van de woningen en in alle woningen is spouw-, dak- en vloerisolatie aangebracht.

Eemlaan Aa-landen

Naast de nu opgeleverde eengezinswoningen en ‘4 onder 1 kap’ woningen bouwt Stichting Knarrenhof  woningen. Onder andere 14 sociale huurwoningen van deltaWonen. De Knarrenhof-woningen zijn bedoeld voor senioren en liggen aan hofjes, met een eigen terras en een gemeenschappelijke binnentuin. Sociale samenhang, ontmoeting en zelfstandig blijven wonen, staan centraal bij de Eemlaan. De mix tussen jong en oud draagt hieraan bij. Evert Leideman: ‘Bij elke oplevering van een woning, maken we weer iemand blij. Nieuwe bewoners kiezen bewust voor een plek in deze groene wijk van Zwolle.”

Versnellingsactie

Ik ben trots dat deltaWonen op deze mooie plek 30 sociale huurwoningen heeft gerealiseerd en dat jong en oud zijn plek hier aan de Sloe en Eemlaan vindt. De nieuwbouwwoningen zijn ook weer een belangrijke bijdrage aan de versnellingsactie.” De oplevering van deze woningen is onderdeel van de versnellingsactie sociale huurwoningen waarin de gemeente Zwolle en deltaWonen op 14 locaties in de stad voor 2019 versneld circa 350 extra sociale huurwoningen bouwen. Het doel is de wachttijd voor sociale huurwoning gelijk te houden, als niet te verkorten. Kijk ook op https://www.zwolle.nl/sociale-huurwoningen