2e editie Bewonersavonden een succes

De Bewonersraad deltaWonen organiseerde in 2019 voor de 2e keer Bewonersavonden. op 6 mei in Kampen en 7 mei in Zwolle. We hebben voor het eerst ook een bewonersavond in Wezep georganiseerd: in de Coelenhage mochten we op 8 mei een bescheiden aantal huurders verwelkomen. Vanwege de voetbalwedstrijd gingen sommige gasten eerder weg in de pauze, maar toch bleef er een mooi aantal gasten in de zaal zitten. Onze bezoekers gaven de Bewonersavonden na afloop gemiddeld een 7,5. Wat een mooi resultaat! Wij kijken nu al uit naar een vervolg.

Over het programma

Om 19.15 druppelden de eerste gasten binnen. Om 20.00 uur gingen de Bewonersavonden van start. Als eerste stelde de Bewonersraad deltaWonen zich kort voor. Wij zetten ons in voor optimaal woongenot in een veilige en prettige omgeving. Dat doen we onder andere door in gesprek te gaan met deltaWonen, de gemeentes, de provincie en andere betrokkenen. Daarna was het woord aan de spreker: Erik van der Spek van deltaWonen. Hij leidde iedereen door het volgende programma heen:

  • 20.00 uur: start programma – welkomstwoord door de Bewonersraad
  • 20.15 uur: presentatie van deltaWonen over het thema duurzaamheid door Wim Wijnhoud van deltaWonen
  • 20.45 uur: korte pauze
  • 21.00 uur: presentatie van deltaWonen over het thema leefbaarheid door Henk Mollet van deltaWonen
  • 21.30 uur: afsluiting met een borrel en de gelegenheid om na te praten

Download de presentatie (pdf, 914 kB)

Duurzaamheid

Vorig jaar merkten we dat zowel in Kampen als in Zwolle veel belangstelling was voor zonnepanelen. In de presentatie van Wim Wijnhoud was er daarom met name aandacht voor zonnepanelen. Huurders van deltaWonen, appartementen en flatgebouwen uitgezonderd, hebben de mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen op hun woning. Eerst vraagt de huurder een adviesgesprek aan bij deltaWonen. De installateur komt vervolgens langs om uw dak te beoordelen. Bij een positief advies van de installateur, kunnen de panelen worden aangelegd. Wim vertelde dat men de keus heeft uit 6, 9 of 12 panelen op het dak. De panelen worden verrekend in de servicekosten. Meer informatie over zonnepanelen vindt u op de website van deltaWonen.

Leefbaarheid

De presentatie van Wim viel in goede aarde. Na een vragenronde en een korte pauze, kwam Henk Mollet aan het woord. Henk is woonconsulent bij deltaWonen. Hij vertelde, samen met zijn teamleidster, wat een woonconsulent precies doet. De woonconsulenten van deltaWonen treden bijvoorbeeld op als er overlast is van mensen met een ‘rugzakje’. Of wanneer mensen uit een zorginstelling komen en in een woning van deltaWonen komen wonen. Daarnaast vertelde hij over het werk van de complexbeheerder. De complexbeheerder zorgt ervoor dat u een schone en  veilige woonomgeving heeft. Na de presentatie van Henk was er nog volop ruimte voor vragen. De avonden werden afgesloten met een hapje en een drankje.

Beoordeling van onze bezoekers

Na afloop van de avonden hebben we met huurders gesproken over hoe zij de avond ervaren hadden. Daarnaast deelden we papieren kaartjes uit. Hierop konden huurders hun waardering voor de avond uitspreken met een rapportcijfer. Op de achterkant van het kaartje was er nog ruimte voor een tip. Onze huurders waardeerden de 3 Bewonersavonden gemiddeld met een 7,5. Een resultaat waar wij trots op zijn. Gezien het succes van deze Bewonersavonden en de Bewonersavonden van 2018, verwachten wij in 2020 weer Bewonersavonden te organiseren. Hierover volgt nog meer informatie begin 2020. Wij bedanken onze gasten en onze sprekers nogmaals hartelijk voor hun komst en voor hun inzet!

Over de Bewonersraad

De Bewonersraad deltaWonen is de wettelijk vertegenwoordiger van alle huurders van deltaWonen in Kampen, Oldebroek en Zwolle. Wij zetten ons in voor optimaal woongenot in een veilige en prettige omgeving. Dat doen we onder andere door in gesprek te gaan met deltaWonen, de gemeentes, de provincie en andere betrokkenen. Belangrijk om te weten: de Bewonersraad behandelt geen individuele klachten van huurders. Bij klachten kunnen onze huurders terecht bij de klachtenadviescommissie. Wij zijn de strategische gesprekspartner van deltaWonen. Wij zijn dus niet in dienst bij deltaWonen, maar we zijn een zelfstandige stichting. Ons bestuur bestaat uitsluitend uit vrijwilligers.

Foto’s

Foto’s Kampen

Foto’s Zwolle

Foto’s Wezep